минерална вода

Какво е минерална вода

Водата, която се използва според съответните санитарни изисквания и отговаря на критериите за качество се счита за регулирана с питейната вода. Пиенето на вода може да е свързано с една река, езеро или такава да идва от под земята.

Водата има лечебни свойства заради съдържанието на определени минерални соли и микроелементи.

Минералната вода в наши дни се използва като освежаваща, жаждата и за охлаждане напитка. Тя стимулира правилното храносмилане и се препоръчва за употреба вместо прясна вода. Минералната вода, бутилирана, все по-често се използва като трапезна вода. Това се дължи на приятния й вкус, карбонизация и редица други предимства пред прясна вода. Минералната вода не само компенсира загубата на вода в организма, но и определено количество соли. В допълнение, минерална вода се абсорбира по-добре от организма, благоприятства функциите на стомаха, реагира със стомашния сок и стимулира отделителната дейност на стомаха. Повишава апетита и настроението. Ето защо, например, французите на масата за хранене до хляба винаги поставят минералните води в шишетата.

Статистика. Европейците пият минерална вода. От средните европейски сметки за около 100 литра минерална вода на година, например, австрийските напитки съдържат 72 литра, френските – 80 л, немските 93 л, а руснаците само 5-6 литра. Московчани повече от другите руснаците пият минерална вода, но също така средно се отчитат само 10 литра минерална вода годишно.

За да утолят жаждата си, много хора залагат на здравето по най-подходящ начин с прием на вода. Такава се извлича от подземни източници. Освен това минералната вода лекува тялото, като премахва токсините. Лечебните свойства позволяват да се използва и по време на диети и като превантивно лечебно средство. Лечебните минерални води се наричат ​​естествени води, които съдържат големи количества минерали, различни газове (въглероден диоксид, сероводород, азотни и т.н.) или притежава някакви уникални свойства (радиоактивност висока температура и др ..).

В зависимост от състава (съдържанието на соли и минерали) минерална вода е от няколко вида, всеки от които има различна цел или е противопоказан при някои заболявания. Поради това, лечението с минерална вода трябва да се извършва с повишено внимание, само по лекарско предписание, в строго съответствие с инструкциите. При лечение, минералната вода се използва като напитка, за бани, душове в Spa клиники, плуване в термални извори, инхалации и изплакнете при заболявания на носа, гърлото и горните дихателни пътища, напоителни гинекологични заболявания и т.н.. Лечението с минерална вода, така естествено и физиологично за нашето тяло, оспорва своите предимства. Поради това, в миналото и сега хората посещават курорти, за да подобрят здравето си, за да се отпуснат, да тонизират телата и сетивата си и да се презреят със сила. Повечето курорти известни по света и у нас са тези, в които има лековити минерални извори.